Час за углед - Европски дан језика

Поводом Европског дана језика, професори енглеског, руског и српског језика, Зорица Солдатовић, Игор Бранковић и Ана Јокић, одржали су угледни час у седмом и осмом разреду.

5

 

Часу су присуствовали директор школе, професор Слободан Тодорић, и педагог Марија Петровић.

"Речи су, наравно, најмоћнији лек који је човечанство користило“                                            Рајдрард Киплиг

Огромна је моћ речи. Ми смо ту моћ, на дан када славимо Европски дан језика (који се од 2001. године, на инцијативу Савета Европе, прославља сваке године, 26. септембра, а у циљу да се јача свест о разноликости језика и промовише култура различитих европских земаља) употребили да научимо нешто ново, да отворимо врата међукултуралности, врата боље комуникације међу европским народима, врата вишејезичности, врста језичког и културног блага Европе.

Данас смо чули занимљивости о европским језицима, уживали смо слушајући ромски, српски словеначки, енглески и руски језик у интерпретацији наших рецитатора.

Такмичење у говорењу брзалица на енглеском, руском и српском језику  био је централни и најзанимљивији део нашег часа. Сви такмичари заслужују похвале, а најбољи и уједно награђени су:

- Лука Ненадовић, 5/2 -српски језик;

- Дарио Муратовић, 7/1, енглески језик;

- Стефан Васиљевић, 8/1 - енглески језик.

Честитамо свима, и такмичарима и рецитаторима, као Анђели Бојичић и Анђели Николић, које су направиле пано у част Европском дану језика.

Сви сте нам данас показали сву лепоту знања језика и лепоту различитости, која треба увек и само да нас спаја, као данас, као што нас увек спаја оно што је унивезално и добро, као што је то дивни глас наше Наташе Тодорић, која је и овај час учинила посебним и незаборавним.

      Активи наставника страних и српског језика46

Pogodaka: 1629