Успешна хуманитарна акција

ИЗУЗЕТНО УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ДЕТЕ ИЗ НАШЕГ КРАЈА
На овогодишњем хуманитарном базару за опоравак од тешке операције детета из нашег краја, који је организовао Ученички парламент и сви запослени у нашој школи прикупљена је, од продатих честитки и украса, које су израдили наши ученици и деца из вртића Лане, ( Предшколска Установа "Лане" ) значајна сума новца која је уплаћена на рачун породице детета.


Ученички парламент и сви запослени у нашој школи сада већ традиционално сваке године ораганизују новогодишњи базар за оне којима је помоћ најнеопходнија.
Ове године наше мисли, жеље и акције су посвећене драгом детету из нашег краја.
Базар је и ове године имао веома драгу и снажну подршку. Веома смо захвални и истовремено поносни што смо у прилици да имамо, у својој Општини, оволико добрих људи.
Нашем апелу одазвала се управа Општине Осечина, чији је председник, господин Никола Томић, лично, са својим сарадницима, Биљаном Мићић и Зорицом Павловић, посетио и помогао нашу иницијативу.
Нашу акцију подржали су поред управе Општине Осечина, лично, институционално, морално и финансијски: Полицијска станица Осечине, ОВЦ "Браћа Недић", ( Obrazovno-vaspitni centar "Braća Nedić" ) Предшколска установа "Лане", Народна библиотека Осечина, ( Библиотека Осечина ) Туристичка организација Осечине, Одбојкашки клуб Осечина, Фирма "Цане" из Осечине. Њихови представници, наши драги пријатељи, сарадници и гости, посетили су нашу школу, разговарали са децом и учествовали у акцији.
Хвала председнику Општине Осечина, хвала свим институцијама (посебно Полицијској станици Осечине и Предшколској установи Лане, чије су институционалне донације заслужиле посебно спомињање) и њиховим представницима. Хвала, свим појединцима - посебно начелнику Полицијске станице Осечина, господину Владану Живановићу, чија је појединачна донација за свако поштовање.
Истицање највиших донација има само један циљ - да нас обрадује што међу нама постоје такви поједници и колективи, којима је брига за другога веома важна. Данас је то реткост и то треба јавно истаћи.
Њихов гест не умањује значај свих, апсолутно свих који су се одазвали нашем апелу! Сви сте допринели да једном детету улепшамо празнике!
Хвала, дивним мештанима Пецке и околних села, хвала, родитељима наших ученика, хвала, бившим радницима наше школе и хвала, целокупном колективу наше школе.
И на крају, ипак, најлепше и најпоносније хвала, и велико браво, за децу наше школе и децу из вртића Лане, која су срце и душа ове акције, која су још једном, у једним сталним и тренутним и посебним околностима, испољила своју зрелост, креативност, ентузијазам и хуманост.
Хвала, свима. Заједно смо успели у нашој намери, због које смо све и организовали, а то је - да колико можемо помогнемо једном дивном детету, којем желимо брзо оздрављење, безбрижно и радосно детињство.
Срећну Нову годину и све предстојеће празнике желе вам Ученички парламент и целокупан колектив ОШ "Војвода Мишић" из Пецке.1235

Pogodaka: 469