Светски дан детета 2020

 

20. 11. 2020.

СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

 

Драга децо, срећан вам празник!сд1сд2сд3

Светски дан детета или Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана.

Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Ученички парламент наше школе обележио је овај дивни дан у складу са мерама које је прописало Министрство просвете ради спречавања ширења заразне болести Covid-19.

На састанку Ученичког парламента са педагогом Маријом Петровић и кординатором Ученичког парламента, наставницом српског језика Аном Јокић, разговарало се о деци, њиховим правима и обавезама, а акценат је као и увек био на толеранцији, а овог пута у складу са новим околностима говорили смо и о осећањима, мислима, мерама опреза за време пандемије, сложивши се да је важно да знамо да уколико чувамо себе, чувамо и свако друго дете и сваку другу особу. Деца, сва деца на свету, су се сада нашла у једној потпуно новој ситуацији, али су показала разумевање и завидну зрелост, као и спремност да буду солидарни. Ми одрасли, њихови родитељи, наставници, учитељи, стучна служба школе као и управа школе, желели смо овим састанком да им пружимо подршку и да још једном нагласимо да смо им на располагању увек, а у овим тешким данима, посебно. Дечја радост не престаје упркос свим околностима, наши ученици су нас и овај пут уверили у то.сд4сд5

Pogodaka: 1050